Skip to main content

CRC maakt het circular

Er is veel onderzoek gedaan naar het hergebruik van thermohardend composiet. CRC heeft in samenwerking met de maakindustrie diverse nieuwe toepassingen onderzocht voor het terugwinnen van hernieuwbare materialen en de recycling van grote delen van thermohardend composiet, het proces omvat een eerste grove reductie met efficiënte shredders, granulatoren nemen het dan over. Verdere grootte vermindering kan nodig zijn om fracties van verschillende maten te verkrijgen deze worden gebruikt voor nieuwe toepassingen in de maak industrie.

Deze processen besparen een aanzienlijke hoeveelheid geld omdat ze het mogelijk maken om enorme hoeveelheden thermohardend composiet te recyclen voor het maken van nieuwe producten, zoals vloeren, aanrechtbladen, douchbakken. Windesheim is op het moment bezig met het maken van bielzen voor het spoor. Diverse samenwerking partners hebben testen uitgevoerd met de diverse fracties. De resultaten zijn hoop gevend. CRC heeft een operationele mechanische recycleplant staan in Moerdijk.

Voor de stof fractie heeft CRC inmiddels ook een oplossing, de stof word omgezet in olie, van de olie kunnen nieuwe plastics gemaakt worden.

We hebben er alle vertrouwen in dat er in de toekomst nog vele andere toepassingen mogelijk zullen zijn.

Grove fractie

Fractie 1

Grove fractie

Fractie 2

Grove fractie

Fractie 3

Grove fractie

Voorbeeld

Grove fractie

Voorbeeld

Grove fractie

Voorbeeld