Skip to main content

DK Polyester

DK Polyester

DK Polyester maakt glasvezelversterkte composiet producten. Met ervaren modelbouwers maken ze snel en relatief goedkoop een prototype en bieden dus grote vrijheid in vormgeving en samenstelling. Van fijn handmaatwerk naar robotgestuurd seriewerk en van technieken als hand lay-up en spray-up, tot aan RTM en koud persen.

DK Polyester produceert onder andere dakopstanden, (vis)bakken, dak&kabelgoten, watermeterputten, dakkapellen schaftkeetdaken, bloempotten, betonstortmallen, spuittanks, deurluifels, speeltoestellen vijvers, kunstwerken, klimwanden etc.

Het bedrijf heeft als doel gesteld om de komende jaren de producten duurzamer en uiteindelijk circulair te produceren. Bij het productieproces blijft er een polyesterstroom over, die ze uiteindelijk graag terug willen brengen binnen het eigen bedrijf.

September 2020 is een samenwerking aangegaan met CRC die mooi aansluit op de duurzame visie van DK Polyester. Er is gestart met een proef om de reststromen van DK om te zetten in bruikbare grondstoffen. Om de twee weken wordt er een container met restmateriaal geleverd bij CRC.

Vanuit een gezamenlijk groen hart komt de visie om voor de toekomstige generaties stappen te zetten.

Voor meer informatie:
www.dkpolyester.nl/duurzaamheid
www.am-p.nl/project/crc/